'Bijzonder om de kinderen zelf te horen praten' - Wendy van Dijk


Op 18 november vond de derde Make-A-Wish Kids’ Night plaats in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Buiten ligt een prachtige blauwe loper die al vroeg gevuld is met gasten. Vanuit de foyer klinken feestelijke geluiden, een speciale avond is begonnen!


De zaal stroomt vol met stijlvolle jurkjes en strakke pakken. Mannen, vrouwen en (wens)kinderen, iedereen ziet er schitterend uit. Het thema ‘magic’ laat niks aan de verbeelding over. Het enthousiasme in het publiek is voelbaar en plots dimmen de lichten. Het is muisstil… Dan komt wenskind Fieke het podium op met een ontroerend gedicht over haar betekenis van het woord 'vrijheid' en de gevolgen van haar ziekte en behandelingen. Algemeen directeur Hanneke Verburg heet iedereen een hartelijk welkom en presentator Ruben Nicolaï weet de emotionele verhalen en optredens te voorzien van een vrolijke noot.

DRIE BIJZONDERE PORTRETTEN


Tijdens de theatershow worden drie wensen op film vertoond. We gaan terug naar 1989, de eerste wensvervulling in Nederland van de 10-jarige Cindy. Zij mocht de set bezoeken van haar favoriete serie ‘Zeg ‘ns Aaa’ en haar familie blikt terug op dit speciale moment. De kracht van de wensvervulling en de blijvende herinnering wordt beschreven. Het portret van Ize komt aan bod, met de haast ‘onmogelijke’ wens om te vliegen op een unicorn. De familie is openhartig over het ziek zijn en de impact op het gezin. Daarnaast zien we hoe Jada, het dochtertje van styliste Chantal Bles en voormalig autocoureur Robert Doornboos toeleeft naar haar wensvervulling in Disneyland Parijs. Waar ze eindelijk Belle mag ontmoeten.

EMOTIONELE OPTREDENS


De zaal geniet en is diep onder de indruk van de optredens van de wenskinderen. Lotte zingt haar ‘Wie ik echt ben’ en Mikki speelt op eigen gitaar het lied die ze tijdens haar wensvervulling met een sing-songwriter heeft gemaakt. Allebei krijgen ze een welverdiende staande ovatie van het publiek. Moeder Ellen vertelt het emotionele verhaal van wenskind Julie, samen met wensvervuller Menno.


Zij heeft in korte tijd een speciaal plekje in zijn hart gekregen. Moeder Eefje spreekt over Laurens en zijn opleving, toen hij hoorde dat hij naar Legoland zou gaan. Met hem gaat het inmiddels ontzettend goed en hij heeft zelfs meegeholpen aan een wensvervulling.

EREGAST: OPRICHTER LINDA PAULING


Linda Pauling, co-founder van de Make-A-Wish foundation, waar het allemaal ooit begon, is vandaag ook speciaal aanwezig. Na het vertoon van de video over Chris gaat ze in gesprek met Hanneke. Haar zoontje Chris overlijdt op 7-jarige leeftijd aan leukemie. Chris wilde altijd politieagent worden, Linda besluit tijdens zijn ziekbed zijn liefste wens te vervullen: Chris wordt voor een dag agent. Hij krijgt een mini uniform aan en mag een dagje mee op de motor. Trots deelt Chris als een echte agent bekeuringen uit. Linda ziet van dichtbij wat voor een impact de wensvervulling op haar zoon heeft en als Chris overlijdt, besluit ze om zijn wens door te zetten: de liefste wens van alle kinderen met een ernstige ziekte vervullen.


Het was een waanzinnige en onvergetelijke avond, met een lach en een traan. We zijn dankbaar voor iedereen die aanwezig was. We hebben kunnen genieten van hartverwarmende optredens en persoonlijke verhalen, met daarnaast de prachtige portretten van Ministry of Frames.


SPECIALE DANK!


Aan al onze partners die hebben bijgedragen aan deze bijzondere avond.

Op naar de Kids’ Night 2020!

Annie is terug!

5 t/m 24 mei 2020


Deze wereldberoemde musical, bekend van hits als Tomorrow en It’s a hard knock life, inspireerde generaties kinderen en volwassenen. En nu is Annie terug! Beleef het levensverhaal van deze roodharige heldin als stoer meisje van nu, dat opgroeit in het weeshuis van de gemene Miss Hannigan (Willemijn Verkaik).


Samen met de andere weeskinderen komt Annie in opstand tegen Miss Hannigan en probeert ze haar echte ouders terug te vinden.


Maar wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie besluit te helpen in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending…


SPECIALE AANBIEDING

Exclusieve aanbieding! Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3.DeLaMar Theater

Marnixstraat 402

Amsterdam