Voorwoord


Op naar 2020

Ons jubileumjaar is nu echt voorbij. 10 oktober, onze werkelijke verjaardag, brachten we door op het terrein van de politieacademie in Lelystad. Een bewuste keuze, terug naar hoe het allemaal begon, bij de wens van Chris uit Arizona, op 29 april 1980. Politieagent Bas was er de 10e bij -zie het interview.


De Kids’ Night, op 18 november in het DeLaMar-theater, was het sluitstuk van ons jubileumjaar. Deze indrukwekkende avond voerde het publiek terug naar de geschiedenis van Make-A-Wish Nederland. De zaal zat tjokvol mensen uit onze community: ambassadeurs, vrijwilligers, ouders, wenskinderen, zorgverleners, Wish Partners… Zelfs Linda Bergendahl-Pauling was uit Amerika overgekomen, in 1980 de co-founder van de Make-A-Wish Foundation. Ook Charles Verhaart was eregast: hij richtte samen met 7 anderen negen jaar later Make-A-Wish Nederland op. Als dank voor hun jarenlange inspanningen -Charles is nog steeds vrijwilliger- ontvingen zij een zilveren uitgave van het Make-A-Wish beeldje.


Was je er niet bij? De aftermovie spreekt boekdelen. Hierin vertellen we het verhaal achter de eerste wensvervulling uit ons bestaan, van Cindy, op 10 oktober 1989. Aan het woord komen naast Charles Verhaart nog de verpleegster die Cindy aanmeldde, de spelleidster uit het ziekenhuis en Carry Tefsen met wie Cindy op de foto mocht. Plus Saskia, de zus van Cindy, die we voor dit magazine interviewden.


Zo komt het eind van 2019 langzaam dichtbij. Ik kijk terug op een fantastisch jaar dat we fiscaal positief wisten af te sluiten. En misschien nog mooier: niet eerder vervulden we zoveel wensen; 13% meer dan vorig boekjaar. Ik zie 2020 dan ook met vertrouwen tegemoet. We beginnen alvast goed met de doop van de eerste Make-A-Wish tulp in januari.


Bedankt, betrokken community dat jullie er voor ons waren én zijn. Zoals vrijwilliger Kees. En Gerard, de winnaar van de novembertrekking van de Lot of Happiness Loterij. Wibra, al jaren een trouwe Wish Partner, Mitsubishi en alle anderen die zich achter de schermen belangeloos voor ons inzetten. Namens alle medewerkers van Make-A-Wish wens ik iedereen een fijne kerst en een gelukkig en vooral gezond 2020!


Hanneke Verburg, CEO/ Algemeen directeur