Voorwoord


De veiligheid van onze wenskinderen staat voorop

Inmiddels heeft ons hele land te maken met verscherpte maatregelen die het Coronavirus moeten indammen. Ook wij hebben ons beleid hierop aangepast en de wensvervullingen voorlopig on hold gezet. Dit besluit is met pijn in ons hart genomen, maar het kán niet anders. We hebben te maken met een kwetsbare doelgroep en willen onze wenskinderen niet in een onveilige situatie brengen.

Er komt gelukkig ook heel veel goeds voorbij. Zo kreeg ons wenskind Kiki donderdagavond 12 maart een privé-optreden van de actrice uit TINA-de musical. Kiki zou namelijk die avond naar de gewone voorstelling gaan, alleen werd deze afgelast door de plotselinge sluiting van het Beatrix Theater. Haar wens viel dus bijna in duigen, maar gezien de ernst van haar ziekte kon hij ook niet worden uitgesteld. En toen gebeurde het dat Kiki tóch naar haar favoriete musical kon, omdat de actrice en de crew van het Beatrix Theater hun hart echt lieten spreken. De reacties op mijn post hierover op LinkedIn waren ook hartverwarmend: binnen 24 uur was de link door 20.000 mensen bekeken; nu staat de teller zelfs op 46.000!


We hebben er nog over nagedacht om dit magazine niet uit te brengen, maar bedachten ons dat wat mooie verhalen in deze tijden ook positieve afleiding kunnen geven. Over de doop van onze Make-A-Wish tulp bijvoorbeeld; ambassadeur Pia Douwes was erbij. Tulpenkweker Arjan Smit vertelt graag wat over de achtergrond van het kweekproces: ‘Mensen denken altijd, dat doe je wel even, een tulp kweken. Maar niet dus. Voor je het weet, ben je 20 jaar verder.’


We staan in dit magazine ook even stil bij de nieuwe InfluWENSers-campagne. Ditmaal nemen wenskinderen Anouk, Stef, Liv en Meijs hun volgers al vloggend mee in hun Wish Journey. We merken dat de vlogs van wenskinderen op Instagram aanslaan en steeds meer jongeren aantrekken. Het zijn immers verhalen die raken en interactie teweeg brengen met de volgers.


Tijdens de laatste Kids Night lieten we een aantal zorgverleners aan het woord. Dankzij hun betrokkenheid komen er steeds meer aanmeldingen binnen. En meer aanmeldingen betekent dat we steeds dichter bij ons doel komen: elk ernstig ziek kind een Wish Journey. We hebben weliswaar de wensvervullingen stopgezet, maar de aanmeldingen kunnen natuurlijk wel gewoon doorgaan. Verpleegkundig specialist Nicky Bosman van het Erasmus MC/Sophia kinderziekenhuis is zich in elk geval steeds meer bewust van het belang van aanmelden.

Tot slot wens ik iedereen heel veel sterkte en kracht om deze periode door te komen,

Hanneke Verburg, Algemeen directeur

Make-A-Wish Nederland