Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

Bekijk hieronder de bijzondere verhalen van onze wenskinderen

‘Ik kan het eigenlijk niet beseffen, ik kijk mijn ogen uit’

De ernstig zieke Jordin (14) is gek van auto’s. Wanneer hij naar het ziekenhuis rijdt voor zijn behandelingen filmt hij onderweg alle auto’s die voorbijkomen. Samen met zijn vriend Dean heeft hij een TikTok en Instagram account waarop ze alle foto’s en filmpjes van de auto’s die zij spotten delen. Zijn liefste wens was dan ook om in 1 keer heel veel mooie auto’s te spotten. Dat is gelukt! Meer dan 250 auto’s kwamen speciaal voor Jordin naar Lelystad Airport om zijn wens te laten uitkomen. Een hartverwarmende wens die we dankzij de hulp van een heleboel mensen in vervulling hebben laten gaan. Omroep Flevoland was erbij om het vast te leggen

‘Vanaf dat moment had hij een grote lach op zijn gezicht.’

Na een nare en moeilijke tijd was het zover, de wens van Rob ging in vervulling. Vorig jaar was zijn wens al bekend; het bezoeken van een Formule 1 wedstrijd met het hele gezin. Helaas, gooide corona roet in het eten en kon deze wens daardoor niet vervuld worden. Maar als Rob niet naar de Formule 1 kan, dan komt de Formule 1 naar hem toe. Als fanatiek Formule 1 fan, heeft hij zelf een echte play-seat inclusief zitting, stuur en pedalen mogen uitzoeken. Nu kan hij zelf als coureur aan de slag. Rob had vanaf het eerste moment er werd aangebeld een grote lach op zijn gezicht die er niet meer vanaf is gegaan. Hij had hier zo lang naar uitgekeken.

'Dit is toch niet normaal.'

De 5-jarige Quinty heeft het niet makkelijk gehad. Ze heeft namelijk een kwaadaardige tumor, maar dat merk je niet direct aan haar. Ze is vrolijk, bijdehand en vol energie. Haar liefste wens was om een prinses te zijn. Ze zag het al voor zich; in een kasteel met glitters verkleed in een roze jurk rijdend op een unicorn. Quinty werd omgetoverd tot prachtige sprookjesprinses. Bij een roze prinsessenjurk hoort ook een roze limousine. Onderweg in de limousine riep Quinty: “Dit is toch niet normaal.”

'Ze kwam beneden met een lach die niet groter kon.'

Beaudine wist het zeker, zij wilde niets liever dan parachutespringen. Dit leek haar enorm kicken. Haar ouders zagen het niet helemaal zitten maar zij wel. ’s Ochtends in een mega limousine reden ze naar de Euromast. Je gelooft het niet, maar Beaudine heeft dus een beetje hoogtevrees. Toch ging ze met haar vader, moeder en zusje tot wel 185 meter hoog. Wat een waanzinnig uitzicht.

Daarna door naar het vliegveld voor haar allerliefste wens. Stoer en zelfverzekerd sprong zij uit het vliegtuig. Deze sprong betekende veel haar, een afsluiting van een lang traject van behandelingen en ziekenhuis opnames. ‘Dag alle ellende, hallo nieuwe en vooral gezonde toekomst.’ schreef haar moeder. Ze kwam met een lach beneden die niet groter kon en het eerste wat ze zei was: “dit wil ik vaker doen”.

Gekroond tot Miss

De ernstig zieke 11-jarige Caithlin werd gekroond tot Miss. Opgehaald in een roze limousine, een prachtige galajurk aan, in de make-up door een echte visagiste en tot slot gekroond worden tot Miss. Het overkwam Caithlin. Zij heeft een ernstige nierziekte en haar allerliefste wens ging in vervulling.

Bas Smit ontmoeten

De 14-jarige Nelis kreeg in 2019 te horen dat hij een beentumor had. Na de chemo behandelingen is Nelis gelukkig schoon verklaard en heeft hij nu een unieke prothese. Zijn allerliefste wens ging in vervulling: een ontmoeting met Bas Smit. Samen spraken ze over zijn ziekte maar ook over onroerend goed. Een bijzondere ontmoeting voor Nelis.

Presley surft op haar eigen board

Nadat ze erachter kwamen dat Presley een zeldzame vorm van kanker had was het geen makkelijke tijd voor haar. Behandelingen, ziekenhuizen en onzekerheid. Maar Presley had nog altijd de wens om te gaan surfen op haar eigen ontworpen surfboard.

Het surfboard heeft ze inmiddels maar nu was dan ook het moment dat zij samen met het Nederlands surfteam mocht meetrainen. Dit bleek niet zo makkelijk als gedacht, maar ze heeft het toch gedaan. Met de trainer heeft ze de afspraak gemaakt dat ze nooit meer stopt met surfen. Deze wensvervulling geeft haar weer kracht en vertrouwen om door te gaan.