Lot of Happiness Interview Remmert, deelnemer aan de Lot of Happiness loterij.

‘Het is fijn om voor een duidelijk doel mee te spelen en iets te mogen betekenen voor Make-A-Wish.’

Sinds 2018 is Make-A-Wish beneficiënt van de goede doelenloterij Lot of Happiness. Lot of Happiness is onderdeel van Fairshare Nederland en support goede doelen die het verschil maken voor kinderen in Nederland en daarbuiten. Elk kwartaal maken we een virtueel rondje door Nederland om een deelnemer in de spotlights te zetten. Vandaag zitten we vlakbij Arnhem, bij Remmert Remmerts de Vries. Hij en zijn vrouw spelen sinds januari 2021 mee voor Make-A-Wish.

Je gaat nooit in op werving aan de deur? ‘Normaal niet, nee. Behalve in de Postcodeloterij participeren we niet in andere loterijen. Als je aan kansberekening doet, en dat doe ik, dan speel je in principe nooit mee. Er gaat altijd meer in dan eruit komt. Aan de andere kant bestaat er natuurlijk een kleine kans dat je wint… In dit geval heb ik de jongen die langskwam tóch even te woord gestaan. Hij had een eerlijk en goed verhaal. Over de loterij, over Make-A-Wish. Bovendien konden we de 3e maand gratis meespelen en daarna op ieder moment besluiten om mee te blijven spelen of niet.’ Waarom ditmaal wel? ‘Die jongen was een enorm goede verkoper, een aardige jongen, hij had echt de gunfactor. Hij wist me te raken met zijn verhaal. Jullie maakten een sympathieke indruk. Dus ik dacht: vooruit, ik doe een keer mee. Lot of Happiness is wat kleinschaliger dan andere loterijen, er is één duidelijk doel, er blijven géén grote bedragen hangen en ach, €12,50 per maand kunnen we wel lijden. Fijn dat we met dat kleine beetje iets mogen betekenen voor kinderen die het moeilijk hebben!’ Heb je je later nog verdiept in Make-A-Wish? ‘Ik ken jullie van heel vroeger, van het tv-programma. Maar toen heetten jullie nog stichting Doe Een Wens. Verder zijn jullie voor ons geen ‘bekend goed doel’. Misschien ook omdat we in onze eigen omgeving niet te maken hebben met kinderen die ernstig ziek zijn. Natuurlijk heb ik na mijn aanmelding wel uitvoerig jullie website bestudeerd. In mijn werk als budgetbeheerder en bewindvoerder ben ik veel met cijfers bezig, dus ik wil wel graag weten hoe mijn geld wordt besteed. Maar alles staat er netjes op.’

Over kansberekening gesproken: na vier maanden wonnen jullie 10.000 euro! ‘Grappig, hè, daar gaat mijn theorie. En dat na vier maanden! We doen al jaren mee in de Postcodeloterij en daar hebben we nog nooit iets gekregen. Nou ja, af en toe een kookboek... Maar ik zei net ook dat er altijd een kleine kans bestaat dat je wél wat wint. Na aftrek van de spelbelasting hou je € 7.000 over.

'Om gelukkig te zijn met wat je hebt, moet je gelukkig zijn met jezelf.'

We zijn redelijk behoudend in wat we met dit geld doen. In elk geval geen dure reis maken. Nee, we stoppen het in het huishouden. Onlangs hadden we een nieuwe koelkast nodig en dat kan nu wat makkelijker!’ Ga je dóór of stop je nu je deze prijs hebt gewonnen? ‘Natuurlijk niet, welnee! We laten die € 12,50 per maand keurig doorlopen.’ Laatste vraag, heb je zelf nog wensen? ‘Eigenlijk niet. In deze fase van ons leven -we zijn allebei begin zestig- zijn we waar we willen zijn. Het gaat goed met ons, de kinderen en kleinkinderen. We wonen op een heerlijke plek in Nederland, waar we elke dag genieten van ons uitzicht op de heuvels. Ik denk dat het voor een deel ook bij jezelf ligt. Om gelukkig te zijn met wat je hebt, moet je gelukkig zijn met jezelf. Met de kanttekening dat er genoeg mensen zijn die dat geluk niet hebben en echte geldzorgen of zorgen over de kinderen hebben. Die kom ik in mijn werk genoeg tegen. Maar in ons geval hebben we die zorgen niet. Ik hoop echt dat we nog lang van ons uitzicht kunnen blijven genieten. En als het kan, dan graag in goede gezondheid!’

Wil je ook meespelen met de Lot of Happiness loterij?

Als deelnemer aan de Lot of Happiness loterij support je direct en exclusief Make-a-Wish. Je helpt daarmee vanaf de eerste dag al hét verschil te maken voor kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte in Nederland. Terwijl je Make-a-Wish support met 50% van je inleg, maak je kans op het winnen van bijzondere cadeaus, onvergetelijke belevenissen en zelfs fantastische geldprijzen.