Voorwoord


En ineens is het weer september …

Wat een heerlijke weken hebben we achter de rug. Ik hoop dat je een fijne zomer hebt gehad en weer helemaal opgeladen aan de slag bent.

De vakantieperiode gaf ons juist tijd en rust om het Jaarplan en het nieuwe beleidsplan 2019-2022 af te ronden. Nu iedereen terug is, begint de drukte weer. Zo breekt de laatste fase aan van ons jubileumjaar. Onze échte verjaardag is 10 oktober en daar gaan we een mooie dag van maken. Wát we doen, blijft nog even een geheim.


In juli en augustus vond ook de ambassadeurstour plaats. We hebben alle ambassadeurs bezocht en op video gezet. Die filmpjes zijn heel leuk geworden. De tour gaf ons bovendien de kans om ze te bedanken voor hun belangeloze inzet om Make-A-Wish onder de aandacht te brengen van een groter publiek. En om iets terug te geven, in de vorm van een bijzonder beeldje. Onze ambassadeurs reageerden reuze enthousiast op het cadeau. Neem Fockeline Ouwerkerk. In haar video zegt ze: ‘O, die ga ik naast mijn Gouden Kalf zetten.’ Dat geeft wel aan hoeveel waarde ze er zelf aan hecht.

In dit magazine lees je verder meer over de eerste Make-A-Wish Kids Open die 7 september plaatsvond op the Dutch, een van de mooiste golfbanen van Nederland. Zelf hou ik erg van golfen, net als mijn zoon. Het is de bedoeling de Kids Open uit te bouwen tot een van de leukste golfevents van Nederland. We merken namelijk dat ook de jonge generatie een warm hart heeft voor onze wenskinderen. Alleen, donateur worden is niet vanzelfsprekend bij deze doelgroep. Liever willen ze iets doen, iets betekenen. Dat gaat zeker lukken tijdens de Kids Open, want dan koppelen de deelnemers hun flight aan een wenskind.


Eind deze maand, op 28 september, opent de tentoonstelling 30 FACESTORIES in het Atrium van Beeld & Geluid. De tentoonstelling is een afgeleide van het gelijknamige boek dat tekstschrijver Ariëlla Kornmehl en fotografe Julie Blik voor ons jubileum maakten. In mei ging het eerste exemplaar naar Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan Make-A-Wish. Net als het boek vertelt de tentoonstelling het verhaal achter 30 wenskinderen. Zij vertegenwoordigen álle kinderen die we de afgelopen 30 jaar kracht gaven, naast energie voor de toekomst.


Maak vooral ook kennis met Petrie van Dorp, auteur van het inspirerende boek The POWER to believe in you. Of met kindercardioloog Henriette ter Heide. Met wenskinderen Linda, Danique en Miel. En met alle anderen die in dit nummer aan het woord komen. Intussen maken wij ons op voor 18 november. Dan organiseren we voor de derde maal een Kids’ Night: het laatste event in het teken van ons 30-jarig bestaan.


Veel leesplezier,


Hanneke Verburg, CEO/ Algemeen directeur