De wens van Maeve:

'Mijn naam in de aftiteling van een een bioscoopfilm'

Maeve heeft één allerliefste wens: Meespelen in een echte bioscoopfilm.

De 9-jarige Maeve heeft een kwaadaardige tumor waar zij onlangs voor is behandeld. Haar allerliefste wens is om mee te spelen in een film en haar naam terug te zien in de aftiteling. Maeve schittert als edelfigurant op het witte doek in de jeugdfilm Engel die vanaf 5 augustus te zien is in de bioscoop. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Engel vertelt het verhaal van het onzekere 11-jarige meisje Engel die op een dag een magisch wensklokje vindt dat haar leven totaal verandert. Niemand minder dan Isa Hoes (De Ontsnapping, Celblok H), die tevens als creatief producent optreedt, en Barry Atsma (Bankier van het Verzet, Mannenharten 2, Klem) spelen de ouders van Engel. De rol van Engel wordt vertolkt door acteertalent Liz Vergeer (Bumperkleef, Mees Kees in de Wolken, Bankier van het Verzet).

Isa Hoes over de opnames van Engel: “Wij zijn ontzettend blij, dat we ondanks alle coronamaatregelen toch de film hebben kunnen afmaken. Ik kan niet wachten tot Engel in première gaat die op een unieke en speciale manier zal plaatsvinden. Ondanks dat het spannende tijden zijn voor de filmindustrie hebben wij er toch voor gekozen om de film op 5 augustus in release te laten gaan en ben ik enorm trots op het resultaat.”

Make-A-Wish Nederland heeft in samenwerking met Just Film Distribution en producent Danielle Raaphorst deze wens in vervulling laten gaan. Maeve schittert als edelfigurant vanaf 5 augustus op het witte doek.

image