Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

'Nog één keer knuffelen met Blitz' – Nadine (16)

Een bijzondere wens. Nadine is gek op paarden. Maar ze is ernstig ziek. Haar liefste wens: nog één keer knuffelen met haar favoriete paard Blitz. Ondanks de Corona lockdown is het gelukt, door een speciaal attest van de Belgische overheid, Blitz naar haar toe te brengen in Nederland. Stichting Ambulance Wens Nederland heeft ons geholpen om de hartverwarmende wens van Nadine te kunnen vervullen.

'Hoi Finn, daar ben ik weer!' - Lynn (7)

De wens van de zevenjarige Lynn was duidelijk: Als een prinses haar favoriete dier ontmoeten; de giraffe. In een prachtige prinsessenjurk ging Lynn naar Safaripark Beekse Bergen. Met iedereen aan boord van de rangerauto werden vele dieren bezocht en ging ook de allerliefste wens van Lynn in vervulling; om oog in oog te staan met haar lievelingsdier. Speciale aandacht ging uit naar giraffe Finn, want hij was één dag oud toen Lynn hem de vorige keer voor het laatst gezien had. “Hoi Finn, daar ben ik weer!” zei Lynn glunderend. Het leek er zelfs op dat Finn ook Lynn nog herkende, vanwege de toenadering die hij zocht. Het was een dag om nooit te vergeten!

'Jullie komen hier niet meer uit!' Ishaan – (7)

Opeens verschijnen er twee politiemotoren en een politieauto voor de limousine van de zevenjarige Ishaan op de snelweg. Ze geven een stopteken en ze moeten mee naar het parkeerterrein. Hier stapt agent Ishaan samen met zijn vader in de politieauto. Met loeiende sirenes en zwaailichten rijden ze weg naar het politiebureau. Hier moet agent Ishaan helpen met het vangen van drie gevaarlijke boeven. Ishaan is de held van de dag als hij de boeven vangt en zit meteen in zijn strenge rol. Vakkundig doet hij de handboeien om, stopt de boeven in de cel en bromt: “Jullie komen hier niet meer uit!”. Moe van al het harde politiewerk komt Ishaan ’s avonds thuis. “Het was de mooiste dag van mijn leven”.

'Een auto slopen' - Yuliën (11)

Yuliën is al erg lang ziek en dit levert soms veel frustratie op. Dat wil Yuliën graag eens van zich afslaan! Hij wilde graag een auto slopen. Wanneer hij aankomt bij Renoy Autodemontage staat daar een Opel Corsa, nu nog keurig, op hem te wachten. Yuliën gaat helemaal los. Beuken met die hamer, ruitenwissers eraf, de voorruit kapot. Wanneer de banden gedemonteerd zijn is de auto rijp voor de pers. In de pers gaat de auto net zo lang heen en weer tot de auto helemaal plat is. Alleen het logo is nog heel en deze neemt hij mee als souvenir. En Yuliën? Hij blijkt sterker dan hij ooit had gedacht.