Marco Zoomer donateur via Lot of Happiness

‘Ik doe mee met de loterij om Make-A-Wish te steunen én mooie prijzen te winnen’

Sinds 2018 is Make-A-Wish benificiënt van de nieuwe goede doelenloterij Lot of Happiness. Lot of Happiness is onderdeel van Fairshare Nederland en support goede doelen die het verschil maken voor kinderen in Nederland en daarbuiten. Zo nu en dan maken we een virtueel rondje door Nederland om deelnemers in de spotlights te zetten. Ditmaal belanden we in Zaandam. De 48-jarige Marco Zoomer speelt sinds mei 2019 mee voor Make-A-Wish.

Marco, je speelt sinds een jaar mee. Hoe kwam je op Lot of Happiness? "Ik ben door een werver van de loterij benaderd en die begon over Make-A-Wish. Ik wist dat Lot of Happiness een loterij van goede doelen voor kinderen was, dus ik besloot erop in te gaan. En waarom ook niet? Je steunt je favoriete goede doel en je maakt kans op mooie prijzen.”

Heb je al wat gewonnen dan? “Ja, in de laatste trekking won ik best een leuk prijsje. Het was een enorme verrassing, want de kans om iets te winnen is natuurlijk niet heel erg groot. Het geld staat nog niet op mijn rekening, eerst hebben hè. Als het binnenkomt, zet ik een deel op mijn spaarrekening. Ik ben niet zo’n big spender, ik spaar. Ik besteed het straks liever aan een nieuwe auto of een reisje ofzo. Het is prettig als je wat achter de hand hebt.”

Dat snap ik. Zeker in deze tijd. Waarom koos je eigenlijk voor Make-A-Wish? “Toevallig zag ik Make-A-Wish vorig jaar op televisie voorbij komen, in een programma. Ik heb zelf geen kinderen of zieke kinderen in mijn omgeving, maar het raakte me wel. Make-A-Wish kan best wel wat meer aandacht gebruiken vind ik. Het is goed dat jullie er zijn en voor al die kinderen iets moois kunnen betekenen.”

Ga je door of stop je nu je een prijs hebt gewonnen? “Natuurlijk speel ik door. Het is mijn manier om iets bij te dragen, jullie zijn het enige goede doel dat ik steun.”

Heb je zelf nog wensen? ? “Het zal fijn zijn als we weer wat mogen drinken op een terras, zeker met dit weer.” Nou… gelukkig voor Marco en de rest van Nederland kan dit sinds 1 juni weer!