Doe mee met de 1,5KM challenge!

1,5 kilometer hardlopen om het goede doel te steunen. Dit is het mooie initiatief van Nathalie, Milou en Achraf. Maar hoe kwamen ze hierop? We vroegen het aan ze!

Hardlopen om Make-A-Wish Nederland te steunen. Dat is het initiatief dat voortkwam uit de DenkTank die georganiseerd was door Mediastages en Make-A-Wish Nederland. Drie studenten, Milou, Nathalie en Achraf, kwamen met het idee om een challenge te starten op Instagram. Ook wel, de 1,5 kilometer challenge.

Hierbij ren je, zo snel als je kunt, 1,5 kilometer voor Make-A-Wish. Je doneert het aantal minuten dat je hebt gelopen. Daarnaast nomineer je hetzelfde aantal mensen om met deze challenge mee te doen. 25 mei zijn ze gestart, en het is nu al een succes! Inmiddels hebben al meerdere bekende sporters meegedaan… Maar hoe zijn ze op dit idee gekomen? We vroegen het aan ze.

Wie zijn jullie?

Milou is 19 jaar en studeert Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Ze vindt het leuk om te brainstormen en creatief te zijn. Een echte enthousiasteling die zich graag inzet voor een ander. Nathalie studeert, net als Milou, ook Journalistiek in Utrecht en is 20 jaar. Ze is muzikaal en staat altijd open voor een nieuwe uitdaging! Ook houdt ze ervan om andere mensen te helpen. Achraf is 23 jaar oud en studeert Communicatie aan de Hogeschool van Rotterdam. Hij is een echte sportieveling en anderen helpen maakt hem gelukkig.

Promotievideo van de 1,5 kilometer challenge

Wat was jullie inspiratie voor deze challenge?Achraf is de bedenker van deze challenge, laten Nathalie en Milou weten. Hij vertelt dat hij de challenge heeft bedacht vanuit de anderhalve meter samenleving. In de huidige coronatijd is hardlopen één van de weinige sporten die nog beoefend kan worden. Hij haalde inspiratie uit de Run 5 – Donate 5 – Nominate 5 challenge, die op Instagram is opgezet voor het Rode Kruis. Achraf dacht echter dat 5 kilometer misschien te hoog gegrepen zou zijn voor onervaren hardlopers. Om die reden werd er gekozen voor 1,5 kilometer, wat ook mooi aansluit bij de huidige anderhalve meter samenleving waarin we nu leven. Hij wil het laagdrempelig houden, zodat veel mensen makkelijk deel kunnen nemen aan de challenge.

Toen het idee er was, begonnen Nathalie, Milou en Achraf met brainstormen over de verdere uitwerking. Achraf begon een paar weken geleden met zijn afstudeerscriptie, daarom heeft hij een groot deel van de organisatie aan Milou en Nathalie overgedragen. Milou en Nathalie hebben veel uren besteed aan de research en uitwerking van het project, waarbij Achraf ze natuurlijk nog steeds een handje hielp.

'Ik doe mee aan dit project voor Make-A-Wish omdat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe moeilijk het is als iemand ziek is'

Hoe stimuleer je mensen om mee te doen aan deze challenge? Natuurlijk gaan ze alle drie de challenge ook zelf aan en hopen ze dat hun vrienden dan ook meedoen. Verder heeft het team meerdere ideeën bedacht om een groot bereik te creëren en mensen te stimuleren. Zo is er bijvoorbeeld een promotievideo opgenomen. Deze zal ook in de reclameblokken in de week van de MediaStages worden afgespeeld. Ook hebben ze een super toffe actiepagina opgezet.

Waarom hebben jullie gekozen om Make-A-Wish Nederland te steunen? De eerste stap werd gezet via een advertentie van Mediastages en Make-A-Wish Nederland. Zij organiseerden een DenkTank en wilden graag een concept bedenken om meer donaties te werven bij de generatie Z.

Alle drie de studenten hebben een eigen reden voor hun deelname hieraan. “Ik doe mee aan dit project voor Make-A-Wish omdat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe moeilijk het is als iemand ziek is”, vertelt Nathalie. Daarnaast vindt ze het ook mooi om te zien hoe Make-A-Wish de wensen van kinderen laat uitkomen; op een manier waarvan de wenskinderen nog lang kunnen nagenieten. Zij vond het tijdens de coronacrisis belangrijk om haar tijd nuttig te besteden. Het geeft haar voldoening om iets te kunnen betekenen voor haar medemens en haar extra ‘corona-tijd’ op een goede manier te besteden.

Achraf vind het ook enorm fijn om Make-A-Wish Nederland te mogen helpen. Hij is gek op kinderen en wil ze graag een mooie wensvervulling geven. Die hun weer kracht geeft voor de toekomst, dat vindt hij het mooie van Make-A-Wish. Milou vindt het persoonlijk erg mooi dat de wenskinderen een beetje controle over hun leven terugkrijgen door de Wish Journey en hiermee mooie herinneringen maken.

De challenge is laagdrempelig. “Je loopt maar 1,5 kilometer en bijvoorbeeld niet 5 of 10 kilometer. Daarnaast is de tijd dat je loopt de donatie die je doet en met daarbij het nomineren van mensen zorgt het voor een wedstrijd onderling” zo vertelt Achraf. Maar dat is nog zeker niet alles, volgens Milou heeft het team nog veel meer in petto!