Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

Bekijk hieronder de bijzondere verhalen van onze wenskinderen

Extensions van echt haar

"Het is echt heel mooi geworden!" De allerliefste wens van de 16-jarige Sterre is om extensions te krijgen van echt haar. Sterre had lymfeklierkanker en kreeg zware chemobehandelingen, waardoor ze twee keer kaal is geweest. Nu zijn haar haren weer aangegroeid, maar ziet het er heel anders uit.. Ze kan er niets mee en het herinnert haar dagelijks aan deze ziekte. Sterre wil weer trots in de spiegel kunnen kijken en haar ziekteperiode afsluiten. Sterre kreeg samen met haar zus een metamorfose. Allebei een nieuwe coupe! De meiden werden heerlijk in de watten gelegd. Ze kregen een massage, mooie make-up, nagellak en ze mochten zelfs nieuwe kleding uitzoeken. Toen Sterre zichzelf voor het eerst weer in de spiegel zag, huilde ze van geluk. Haar stralende gezicht en zelfvertrouwen zijn weer terug. Sterre kan de komende tijd gaan pronken met haar prachtige kapsel en nieuwe kleren!

Snelheid, sensatie en adrenaline

“Harder... Nog harder!” De allerliefste wens van de 11-jarige Rayan staat helemaal in het teken van snelheid, sensatie en adrenaline. Rayan heeft botkanker en gaat door zware periode met behandelingen. Ondanks alles is Rayan een hele opgewekte jongen. Rayan mag tijdens zijn wensvervulling als echte crosser in een motorpak racen over een parcours. Het kan niet hard genoeg gaan voor Rayan. Het mulle zand stuift op en ze nemen indrukwekkende hindernissen. Als Rayan is bijgekomen van het racen staat er alweer iets anders op hem te wachten… Een helikopter! Met een brede lach is hij ready for take off. Rayan mag bepalen waar ze heen vliegen en de piloot doet zelfs nog een paar coole stunts.Rayan vond het fantastisch.

Meezingen bij het Songfestival

De 16-jarige Benthe zat ook in het publiek bij het Songfestival afgelopen zaterdag! Ondanks haar ernstige spierziekte, is Benthe een hele vrolijke meid. Muziek is voor Benthe heel erg belangrijk en ze is de allergrootste fan van het Songfestival. Benthe was dolgelukkig en genoot volop van alle acts en het publiek. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Een eigen speeltuin

Klimmen, klauteren en buitenspelen… De 3-jarige Dajana is er gek op! Dajana heeft een hersentumor en zou het geweldig vinden om elke dag te kunnen buitenspelen in haar eigen speeltuin. Ze kon haar ogen niet geloven toen ze de tuin in kwam en haar eigen speeltuin zag! Iedere dag samen schommelen en van de glijbaan, een droom die uitkomt.

'Ik voel me zoooo gelukkig!'

Eindelijk is het langverwachte moment daar voor de 12-jarige Max. Max is een wolvenliefhebber in hart en nieren. Hij krijgt de unieke kans om in de natuur wolfachtige honden te aaien, knuffelen, verzorgen én om samen met hen op avontuur te gaan met stoere karren! Na heel wat zware jaren met autisme, ADHD en epilepsie gaat het langzaam aan wat beter met Max. Hij is nu al vier maanden aanvalsvrij en maakt zelfs weer een stap in zijn ontwikkeling. De opwinding en blijdschap van Max bereiken een hoogtepunt als hij uitstapt in de Vlaardingse natuur en de honden ziet liggen. Echte wolfachtige dieren maar dan veel liever en toegankelijker! Max mag mee op de kar waar de honden, vastgemaakt aan touwen, voor paraderen en bijna galopperen. Max heeft geen angst, nee… Hij is dolgelukkig!

‘Ik wil een dansende eenhoorn zijn!’

De 5-jarige Ela raakt niet uitgepraat over eenhoorns. Ela heeft nierkanker en is een echte doorzetter. Haar allerliefste wens is in vervulling gegaan… Een eenhoornprinses stond Ela op te wachten voor het kasteel. Ela rende met open armen op de prinses af en gaf haar een dikke knuffel. Hand in hand liepen ze het kasteel in waar ook Ela werd omgetoverd tot een eenhoornprinses. Een prachtige eenhoornjurk met allemaal mooie kleurtjes en hakjes mochten natuurlijk niet ontbreken. Het feestje kan beginnen! Een rondleiding door het kasteel, dansen in de balzaal, knutselen, nagels lakken… Ela keek haar ogen uit! Ze mocht zelfs knuffelen met twee prachtige eenhoorns. Ela heeft de hele tijd een grote lach op haar gezicht gehad!

Unicorns, brandweer en politie

“Tijdens mijn behandeling zag ik paarden vanuit het raam, dat maakte mij heel blij.” Unicorns, brandweer en politie… De allerliefste wens van de 3-jarige Yağmur heeft hier alles mee te maken. Vorig jaar is er leukemie geconstateerd bij Yağmur. Ze heeft een zware tijd achter de rug en daarom verdient zij een mooie Wish Journey. Yağmur straalde toen twee politieagenten bij haar aanklopten. “Ik ben ook politieagent.” Opeens komt er een melding binnen van een unicorn dief. Snel stappen ze in de politieauto en gaan ze met zwaailichten en sirenes op weg. Boeven vangen, brandjes blussen en rijden op een echte unicorn... Yağmur heeft volop genoten!