Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

'Easy On Me' gezongen door Roos

Roos is heel muzikaal. Ze houdt ontzettend van zingen en doet dit al vanaf haar zesde. Ook heeft ze in haar muzieklessen bijna alle instrumenten uitgeprobeerd. Roos heeft een ernstige beenmergziekte. Ze heeft een zwaar traject achter de rug en kan een positieve boost goed gebruiken. Haar wens is het opnemen van een nummer in een studio met een professionele muzikant. Die wens ging in vervulling. Samen met een pianist heeft Roos het nummer ‘Easy On Me’ van Adele opgenomen.

‘Later word ik brandweerman, drummer en racer!’

Keano (5) is een blij mannetje en praat met iedereen. Hij en zijn gezin hebben een zwarte tijd met chemo’s achter de rug, Keano heeft namelijk leukemie. Keano droomt ervan om samen met Jason (zijn broer) een spannende, snelle en vooral avontuurlijke rit in een gemotoriseerd voertuig met zwaailicht en sirenes te maken. Daar gaat zijn hart sneller van kloppen. Jason mag niet ontbreken tijdens zijn wensvervulling want hij betekent heel veel voor hem. Ze hebben een hechte band en Jason is erg lief, zorgzaam en geduldig met zijn jongere broertje. Loeiende sirenes klonken door de straat toen Keano en zijn gezin werden opgehaald. Een brandweerauto bracht het gezin naar de brandweerkazerne waar de jongens een echte brand moesten blussen! Vervolgens stond er een limousine klaar om Keano naar een drumsessie te brengen. Drummen heeft hem tijdens zijn ziekzijn in het ziekenhuis veel kracht gegeven. Hij ging helemaal los. Om zijn wensvervulling af te maken gingen ze naar het RDW-circuit. Daar mochten de jongens in supersnelle driftauto’s op een natte baan meerijden, wat een avontuur voor iedereen! Keano vond het geweldig en zei;’ later word ik brandweerman, drummer en racer!’ 🚒 🥁 🏎️

‘We hebben sinds lange tijd weer een glinstering in de ogen van Max gezien’

De 10-jarige Max heeft een bottumor en heeft daardoor een operatie en vele behandelingen gehad. Ondanks alle ziekenhuisbezoeken blijft Max een doorzetter. De wereld van de politie heeft hem altijd al geboeid.. Ook is hij gek op honden, vooral herders vindt hij een heel gaaf ras. Zijn liefste wens is dan ook een training van politiehonden bijwonen. Die wens kwam uit. Max werd in een politie-uniform gehesen en kreeg zelfs een eigen porto. Onderweg naar het bureau werden Max en de politieagenten opgeroepen omdat er een boef zou rondlopen. Samen met de geleider mocht Max hond Basco achter de boef aansturen en kon hij worden aangehouden! Nadat de boef was afgevoerd kreeg Max uitleg op het trainingsveld over de politiehonden. Het hele gezin heeft enorm genoten.

Wereld kinderkanker dag

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wensen van kinderen met een ernstige ziekte die op kind én omgeving enorme impact heeft. Om hen een positieve boost te geven laten we ze verheugen, even in de gedroomde hoofdrol van hun leven zijn en nagenieten. Ook in coronatijd hebben wij een heleboel wensen vervuld van kinderen met kanker. Zoals de wensen van Jordin en Rick Noah die gek zijn op bijzondere en vooral snelle auto’s. Maar ook die van Stef die Pokémons wilde vangen. En Lisa? Die kreeg haar eigen kermis.

Zoë stapt in de droomwereld van een prinses

‘Ik mag dansen, zingen en in een koets. En ook nog patatjes eten’, zegt Zoë stralend in haar blauwe prinsessenjurk.

Zoë (8) heeft een ernstige spierziekte, ondanks haar ziekte is zij gek op muziek en dansen. Haar liefste wens is om de hele dag te dansen als een prinses. Die wens ging in vervulling.

Snelheid en sneeuw voor Tijn

De achtjarige Tijn heeft een progressieve hersenziekte en is rolstoelafhankelijk, maar ondanks zijn ziekte weet Tijn heel goed waar hij blij van wordt. Tijn is een echt snelheidsmonster en zijn liefste wens was om de Bi-Unique (een speciale zit ski) uit te proberen. Het gezin is altijd al dol geweest op skiën, maar had dit door zijn ziekte, niet meer gedaan. De wensvervulling van Tijn was een groot succes waardoor het gezin nu ook met Tijn op wintersport durft. En wat een mooie foto’s van een stralende Tijn.

1 jaar schoon

Mali-Lei (6) had een kwaadaardige tumor. Ze droomde van een slaapfeestje met haar 5 liefste vriendinnen in een echt kasteel en wilde graag vieren dat ze 1 jaar schoon is. Haar wens ging begin maart in vervulling. Samen met haar vriendinnen werd Mari-Lei in een roze limousine naar het kasteel gebracht. In de slaapzaal stonden alle prinsessenbedjes al klaar. Hierbij konden matching pyjama’s natuurlijk niet ontbreken. De volgende ochtend was het feest want Mali-Lei is 1 jaar schoon! Na een heerlijk ontbijt werden het haar en de make-up van de meiden verzorgd en kon Mali-Lei haar zelf ontworpen jurk aantrekken. Helemaal klaar gemaakt was het tijd om vrienden en familie in het kasteel te ontvangen voor het feest. Iedereen heeft kunnen genieten van een stralende Mali-Lei. Het feest was geslaagd.

“Het was nog mooier dan ik mij had voorgesteld”

In 2019 kreeg Rick Noah de diagnose leukemie. Kort daarna startte hij met de chemobehandelingen. Een zware en lange periode volgde. Rick Noah is dapper en vol vertrouwen maar voelt zich tegelijkertijd ook machteloos. Hij is gek op alles wat beweegt, zoals auto’s en motoren en zou zelf nog eens een bijzondere auto willen rijden. Rick Noah is dan ook groot fan van Wouter Karssen van Autoblog.nl en wilde hem graag ontmoeten. Dan staan er ineens drie hele gave auto’s voor de deur. Met zijn broertje en beste vrienden mag Rick Noah instappen om een stukje mee te rijden. Hij heeft al van te voren bedacht welke route hij wil rijden. Als verrassing staat ineens Wouter Karssen op de stoep. Wat gaaf dat hij er is! Ook met hem mag Rick Noah een rondje rijden en hem alles vragen, over auto’s uiteraard.

Wenskinderen zitten ook bij jou in de buurt

Achter alle sterren op Wish Maps schuilt het persoonlijke verhaal van een wenskind, verteld door het kind zelf. Zoek op je woonplaats of postcode en zie welke kinderen weer kracht en hoop krijgen bij jou om de hoek. Kijk eens wat een impact, in het hele land.