MEDTalks: het belang van een Wish Journey

MEDtalks is een online uitgever/platform voor en door medisch professionals. Ter ere van ons 30-jarig jubileum hebben Make-A-Wish Nederland en MEDtalks 4 video’s gemaakt waarin het belang wordt uitgelegd van Make-A-Wish binnen het behandeltraject van een ziek kind. In de video’s lichten artsen, uit diverse ziekenhuizen en met diverse specialismen, toe wat de Wish Journey heeft betekend voor de kinderen die zij hebben behandeld. 

Sem (acute lymfatische leukemie)


Dr. Annemarie Peek, kinderoncoloog in het Prinses Máxima Centrum te Utrecht, vertelt over de Wish Journey van Sem. Sem had acute lymfatische leukemie. Zijn allerliefste wens was om naar Legoland te gaan. 

Gino (ernstige hartafwijking) 

Dr. Irene Kuipers, kindercardioloog in het Emma Kinderziekenhuis te Amsterdam vertelt over de Wish Journey van Gino. Gino is geboren met een ernstige hartafwijking. Zijn allerliefste wens was om met wereldkampioen Rico Verhoeven te boksen.

Fauvé (SMA type 2)

Drs. Annemarie Fock, kinderneuroloog in het Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen, vertelt over de Wish Journey van Fauvé. Fauvé lijdt aan de spierziekte SMA type 2. Haar allerliefste wens was om voor 1 dag hondentrainer te worden.