Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

Bekijk hieronder de bijzondere verhalen van onze wenskinderen

De Matthijs Special

De ernstig zieke Matthijs had als liefste wens om zijn familie in Canada te bezoeken. ‘Het vliegen erheen is al super gaaf. ‘ Zijn wens ging vorig jaar in vervulling. Matthijs overleed afgelopen april. Zijn moeder en voormalig werkgever van het Barista Cafe Zwolle vertellen over zijn liefste wens en wat voor jongen hij was.

'Een echte brand blussen' - Jelle (4)

‘Mama, dit was echt mijn wens…’ Zei de 4-jarige Jelle ’s avonds tegen zijn moeder. Zijn liefste wens ging in vervulling: Hij mocht met de brandweer een grote brand blussen en iemand redden. Super trots en heel erg onder de indruk. Lees verder.

'Verkleden als een prinses'- Chloe (3)

Chloë haar liefste wens was om een echte prinses te zijn. Bij een echte prinses hoort natuurlijk passend vervoer. Daarom werd Chloë opgehaald in een knalroze limousine!


Net als een echte prinses, bracht Chloë een deel van de dag door in een kasteel: Huis Verwolde. Daar dronk ze thee met taart en kreeg ze prinsessenles van een gouvernante. Zo werd Chloë in omgetoverd tot een heuse prinses!

'Een uil vasthouden' - Floortje

Die ochtend zit Floortje gewoon in haar klas, als er op de deur wordt geklopt. Door een…uil?! Iedereen moet vreselijk lachen als de levensgrote vogel de klas binnenkomt.


Het blijkt de start van een uilenreis. Floortje is superfan van uilen. Haar slaapkamer is één en al uil. Haar allergrootste wens? Een echte uil kunnen vasthouden! Lees verder.

'Mijn verjaardag vieren met al mijn vriendjes en familie'

Bram is een vrolijke jongen van bijna 10. Hij heeft een ernstige spierziekte, waardoor hij zijn verjaardag vaak niet heeft kunnen vieren. Zijn liefste wens: een enórm feest geven voor al zijn vriendjes, familie en klasgenoten. En kortgeleden ging dié wens met veel toeters en bellen in vervulling!