INTERVIEW: Stagiair Pim

'Het mooiste is om uiteindelijk te horen hoe fijn het wenskind het gehad heeft tijdens de wensvervulling die jij hebt mogen organiseren.'

Naast onze fantastische vrijwilligers werken er ook studenten aan onze prachtige wensvervullingen. Op verschillende manieren hebben het afgelopen studenten zich ingezet voor Make-A-Wish. We vroegen onze eigen stagiair hoe hij dit ervaart.

Mijn naam is Pim Steenbergen, ik ben een 21-jarige student. Momenteel woon ik in Hilversum voor mijn stage bij Make-A-Wish Nederland. Ik kom uit een dorp genaamd Alblasserdam. Om het nog iets ingewikkelder te maken, studeer ik in Breda. Op de Breda University of Applied Sciences studeer ik Leisure Management. Hier hou ik me bezig met alle kanten van de vrijetijdsindustrie. Dit gaat van evenementen naar attractieparken tot musea. Ook de goede-doelen-sector valt hieronder.

Geen wens is hetzelfde

Mijn functie is wensvervuller. Dit betekent dat ik een wens krijg zodra duidelijk is wat de allerliefste wens is van het kind. Ik vervul voornamelijk buitenlandse wensen en een aantal binnenlandse wensen. Sommige kinderen hebben als allerliefste wens om een weekendje bij CenterParks te verblijven en anderen gaan het allerliefst naar Amerika. Het is heel divers en geen wens is hetzelfde. Ik heb ongeveer 20 actieve wensen die ik organiseer. Ik vervul vaak voor meerdere kinderen tegelijk een wens. Op een dag heb ik contact met ouders, leveranciers en verder ben ik voornamelijk bezig met de planning en documentatie rondom een wensvervulling. Daarnaast is de Wish Journey een erg belangrijk onderdeel. Het is belangrijk om meerdere activatiemomenten te creëren, zodat het kind ook in het organisatieproces kan genieten van de wens en de voorbereiding op de wens. Zo zijn we dus dagelijks op zoek naar onder andere passende opdrachten en cadeaus, waardoor het kind zijn of haar wens niet zal vergeten en hier ook in de voorbereiding op de wens al kracht uit kan halen.


Voor mij is het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor een kwetsbare groep. Zo ben ik onder andere een aanspreekpunt voor lhbti-ers die zichzelf (nog) niet durven te zijn. Ook geef ik graag meer informatie en voorlichting over deze groep. Voor mij is de intrinsieke motivatie dus erg belangrijk. Werken voor iets, waarmee je echt iets kan bereiken voor de mens. Dat is voor mij het belangrijkste.

“Het was heel bijzonder om van dichtbij te zien wat deze wensvervulling met een kind en de familie doet.”

Verantwoordelijkheid

Vooraf vroeg ik me af in hoeverre Make-A-Wish verantwoordelijkheid aan mij, een stagiaire, zou geven. Zeker omdat je hier belangrijk werk uitvoert, waar alles voor het kind tijdens de wensvervulling op zijn plaats moet vallen. Het moment dat ik hier binnen kwam, werd mij al duidelijk dat je hier als stagiair zeker serieus wordt genomen. Ik mocht gewoon als stagiair alles van begin tot eind regelen! Dit gaf mij alleen maar extra motivatie om er iets moois van te maken. Het mooiste is om uiteindelijk te horen hoe fijn het wenskind het gehad heeft tijdens de wensvervulling die jij hebt mogen organiseren.


De wens van Aleena

Wat ik niet zal vergeten is de wens van Aleena. Aleena wilde graag prinses worden in een ware prinsessenwereld. De wensvervulling vond plaats in een prachtig kasteel en iedereen was in prachtige kledij. Ik was de lakei tijdens de ceremonie van Aleena. Het was heel bijzonder om van dichtbij te zien wat deze wensvervulling met een kind en de familie doet. De glimlach op het gezicht en toch ook wel de tranen in de ogen van de familie doen mij veel.

Mooiste wens

Een van de mooiste wensen die ik heb mogen vervullen is de wens van Nassim. Nassim is een jongen die ontzettend veel van Disney houdt. Zo was zijn wens dus ook om naar Disney World te gaan in Orlando. Hij is een echte vechter en gaat ijzersterk door zijn ziekteproces en zijn kuren heen. Helaas, heeft de dokter toen toch de reis moeten annuleren vanwege zijn behandelingen. Dit was erg vervelend, maar gelukkig kregen we al snel goed nieuws. Nassim mocht alsnog op reis! Dit werd wel juni, maar dat maakte niet uit.


Het was prachtig om te zien hoeveel kracht iemand uit dit nieuws kon halen. Nassim tekende prachtige Disney-figuren in het ziekenhuis, liep rond in een pak van Goofy en kon alleen maar aan zijn reis naar Orlando denken. Eindelijk komt zijn droomreis in vervulling! Prachtig om deze wens te mogen vervullen en dit geeft je ook als wensvervuller erg veel kracht.