Voorwoord


Make-A-Wish volop in the picture tijdens jubileumactiviteiten

In dit laatste nummer voor de zomer écht aanbreekt en de temperaturen weer stijgen, wil ik kort stilstaan bij drie bijzondere hoogtepunten. Op 29 april 1980 vervulde Make-A-Wish in Amerika de eerste wens van een ernstig ziek kindje. De toen 7-jarige Chris wilde heel graag voor één dag politieman zijn, en zo geschiedde. Precies 39 jaar later stond ik samen met mijn collega’s in Amsterdam om ter ere van World Wish Day, de beursgong te luiden op Euronext Amsterdam. In ons eigen 30-jarig jubileumjaar een extra mooie gebeurtenis.


Op 8 mei volgde het werkbezoek van Koningin Máxima. Zij nam ruim de tijd om met ouders en (medisch) professionals te spreken over de impact van de Wish Journey. Daarna ontmoette ze een aantal vrijwilligers. Zij gaven een toelichting over de verschillende aspecten van ons werk, van wens halen, wens vervullen tot het werven van fondsen. Ik vond het een hele eer dat Koningin Máxima in het kader van het 30-jarig jubileum bij ons langskwam. Haar bezoek leverde Make-A-Wish veel positieve publiciteit op.

Een dag later hielden we ons eerste Wish Ball, een gala-avond in het Atrium van Beeld & Geluid. We haalden die avond maar liefst 333.300 euro op. In dit bedrag zitten alleen maar 30-jes, soms zijn dingen niet toevallig… Ik ben ontzettend dankbaar dat we samen zo’n mooie avond hebben neergezet en dankzij deze hoge opbrengst nóg meer Wish Journeys kunnen realiseren.

Er bestaat sowieso veel mediabelangstelling voor ons jubileum. De Telegraaf wijdde in de Paasspecial Vrouw aandacht aan ons werk, met onder meer een prachtige reportage van de wensdag van Aleena. Daarvan maakten studenten van het ROC met medewerking van NEP weer een mooie video die je hier kunt bekijken. Over studenten gesproken, in dit nummer besteden we speciale aandacht aan alle studenten en stagiairs die zich belangeloos voor ons inzetten. Ik ben blij met de samenwerking met het ROC, de fotovakschool en andere instellingen. Standaard werken er via deze instellingen acht stagiairs bij de teams Wens, Marketing en Communicatie. Voor ons een welkome ondersteuning en voor de studenten een zinvolle manier om te leren.


Er breekt nog een spannende periode aan. Wij zitten namelijk volop in het nieuwe beleidsplan 2019-2022, dat in september moet ingaan en nog door de Raad van Toezicht moet worden goedgekeurd. Dus wij werken deze zomer nog even door. Voor wie wél op vakantie gaat: een fijne zomer allemaal en tot in september!


Hanneke Verburg, CEO/algemeen directeur