Make-A-Wish bij Tijd voor Max

Het leven van een ziek kind mag niet gaan over ziekzijn alleen

Op donderdag 21 januari stond Tijd voor MAX in het teken van Make-A-Wish Nederland. Hanneke Verburg , Pia Douwes (ambassadeur), Sophie Haverkate (Pedagogisch medewerker Prinses Maxima Centrum), Vera van de Rijt (vrijwilliger), Lisanne Spaander (oud wenskind), Daphne Oyevaar (moeder wenskind Masse), Bianca Schipper (moeder wenskind Sofie) en Martina de Geus (moeder wenskind Nadine) waren te gast.

In Tijd voor MAX was de wensvervulling van Sofie te zien. Toen ze vijf jaar oud was, werd er bij haar een hersentumor ontdekt. Sindsdien staat haar leven in het teken van medicijnen, ziekenhuisbezoeken, pijn, verdriet en onzekerheid. De allerliefste wens van Sofie is om een echte prinses te zijn. Na een zorgvuldige voorbereiding komt haar wens uit.

Masse, drie jaar oud, ziet zijn allerliefste wens uitkomen. Vanwege een ernstige immuunziekte heeft hij een zware tijd achter de rug die hij veel in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Masse heeft een grote passie voor muziek. Hij kent bijna alle instrumenten en heeft wel 20 muziekboekjes op zijn kamer. In het Conservatorium in Amsterdam komt zijn lievelingsboekje tot leven.

Ook Lisanne was te gast. In 2015 ging haar allerliefste wens in vervulling toen ze een masterclass kreeg van Pia Douwes. “Het feit dat je onderdeel mag zijn van een herinnering die een wenskind vervolgens een leven lang meedraagt, is onbeschrijfelijk. Die kick voel je zelf ook!”, aldus Douwes. Inmiddels is Lisanne 22 jaar en zong bij Tijd voor MAX haar zelfgeschreven nummer Vechtersbaas.

Bekijk hier het fragment terug.