Interview met donateur Mabel Eckenhausen.

'Ik gun kinderen een onbezorgd leven waarin ze zoveel mogelijk genieten.'

Make-A-Wish kan rekenen op een trouwe groep donateurs en giftgevers. We zijn ze dan ook enorm dankbaar voor hun steun. Ditmaal vertelt Mabel Eckenhaussen waarom Logico geld heeft gedoneerd met de ‘familiedag’ aan Make-A-Wish. Logico is een professionele organisatie van orchideeënkwekers.

'Het is mooi voor ons om te zien waar het geld naartoe gaat en wat er georganiseerd is met een wensvervulling.'

Jullie hebben geld gedoneerd aan Make-A-Wish met de ‘familiedag’, wat doen jullie met de familiedag? "Wij organiseren ieder jaar een orchideeënbeurs. Daar komen al onze klanten vanuit heel Europa langs om inspiratie op te doen tijdens de beurs. Aan het einde van de beurs organiseren we een familiedag. Dan kunnen onze medewerkers hun familie en vrienden een rondleiding geven door ons bedrijf en de beurs laten zien. Daarbij kunnen de mensen ook de orchideeën kopen. Aan de familiedag verbinden we ieder jaar een ander goed doel en dit jaar kwam ik met het idee om als goed doel Make-A-Wish te kiezen." Wat is voor jullie een reden om een goed doel te steunen? "Wij zijn graag maatschappelijk betrokken. De beurs die wij organiseren is bedoeld voor onze klanten maar we vinden het daarnaast ook heel belangrijk iets voor een goed doel te doen. Het geeft ons een goed gevoel om betrokken te zijn bij de samenleving en daar iets toe bij te dragen. Daarom kijken wij ieder jaar weer uit naar welk goede doel we kunnen steunen." Waarom hebben jullie voor Make-A-Wish gekozen? "Doordat ik jullie vaker voorbij zag komen in de media en op verschillende social mediakanalen. Daarbij vind ik Make-A-Wish een heel goed doel. Niemand verdient het om ziek te zijn en in het ziekenhuis te liggen, kinderen al helemaal niet. Zij horen op die leeftijd lekker buiten te spelen en leuke dingen te doen. Het raakt mij heel erg als je ziet dat er veel kinderen in het ziekenhuis liggen.

Ik gun ze een onbezorgd leven waarin ze zoveel mogelijk genieten. Daarom is het fijn dat wij met onze opbrengst van de ‘familiedag’ Make-A-Wish steunen en daarbij een bijdrage leveren aan het vervullen van hun allerliefste wens." Hoe voelt het om donateur te zijn van Make-A-Wish? "Dat voelt heel goed! Ik hoop dat we met onze bijdrage een kind blij kunnen maken met een mooie wensvervulling. Via jullie social mediakanalen lees je over de bijzondere wensen en zie je voor hoeveel kinderen jullie hun liefste wens hebben vervuld. Het is mooi voor ons om te zien waar het geld naartoe gaat en wat er georganiseerd is met een wensvervulling." Houden jullie dus goed bij wat wij doen als organisatie? "Ja voordat wij jaarlijks een goed doel uitkiezen, gaan we ons goed inlezen. Bij jullie heb ik dus goed de website, social mediakanalen en het Wish Magazine gelezen en daar zag ik hele mooie wensen voorbijkomen. Na een overleg met meerdere collega’s waren we het er allemaal over eens dat we dit jaar heel graag Make-A-Wish wilde steunen." En dan nu de laatste vraag, heb jij zelf nog wensen? "Dat is een lastige vraag, eigenlijk niet. Al mijn wensen zijn al in vervulling. Ik heb drie gezonde kinderen dus meer hoef ik niet te wensen. Vorige week was ik toevallig in het ziekenhuis en toen ik daar rondliep en jonge kinderen zag, brak toch wel mijn hart. Dat kinderen dit allemaal al moeten meemaken op zo’n jonge leeftijd. Het lijkt mij echt een nachtmerrie als moeder zijnde en daarom vind ik het ook dat jullie zo belangrijk werk doen."

Donateur worden?

Als donateur support je direct Make-a-Wish. Je helpt daarmee vanaf de eerste dag al hét verschil te maken voor kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte in Nederland. Al vanaf €5,- per maand kun jij een verschil maken.