Monica van Ee, directeur bij hannah huidcoach.

'Voor mezelf zou ik het nooit doen, maar voor een wenskind haal ik alles uit de kast. Zonder gêne.'

Hannah is pionier in huidverbetering door middel van bindweefselmassage en een eigen productlijn. Doel: een effectieve en vooral duurzame huidverbetering voor iedereen. Hieraan werken 450 huidcoaches in heel Nederland en een team van 17 mensen op het kantoor in Voorthuizen. Dit jaar besloot hannah Wish Maker te worden. Directeur Monica van Ee vertelt waarom.

Volgens mij heb je een droombaan. "Absoluut. We werken met een geweldig team, allemaal jonge mensen, op een prachtige locatie en voor een innovatief merk. Wat wij met onze huidverbetering doen, is mensen inspireren zichzelf te zijn. Wanneer je zonder make-up naar de Albert-Heijn gaat, dan heb je het voor elkaar. Dát gevoel willen wij naar buiten brengen." Hannah zet zich ook veel in voor goede doelen. "Hannah doet het goed en dan ga je vanzelf kijken naar wat je meer kunt doen. Succes zit niet alleen in mensen meenemen en omzet maken, maar ook in wat je met je netwerk neerzet. En waar je dat voor inzet. Voor goede doelen bijvoorbeeld. Zoals Pride Amsterdam, Hulphond Nederland en Make-A-Wish." Via je vaste fotograaf ontstond het contact "Ja. Zijn vrouw is vrijwilliger bij jullie. Toen zij vertelde over het jubileumgala, alweer in 2019, kochten we een tafel. Daarna ben ik een beetje blijven hangen. Make-A-Wish is een tastbaar goed doel en staat dichtbij. Ook zie je wat er met je bijdrage gebeurt. Dat is niet bij alle goede doelen het geval. Ik wil dat onze klanten weten waar wij hun geld aan uitgeven. En Hanneke is een kei om je ergens bij te betrekken. Zonder te pushen." Hoe zet jij je netwerk voor ons in? "Tijdens het jubileumgala van Make-A-Wish adopteerden we een wens. Daarvoor hebben we de visagist geregeld en de fotoshoot, zo mooi om mee te maken! In oktober vroegen jullie of Miss Nederland wilde meewerken aan de lancering van de Make-A-Wish prinses. Miss Nederland is namelijk onderdeel van hannah. Het was een kleine moeite om hiervoor mijn netwerk te benaderen. Voor mezelf zou ik het nooit doen, maar voor een wenskind haal ik alles uit de kast. Zonder gêne." Je hoefde dus niet lang na te denken toen Hanneke je over Wish Makers vertelde. "Toen ik dat hoorde zei ik: ‘Dat kun je mij vragen’. Het idee dat we met onze donatie garant staan voor spoedwensen. Zelf ben ik ook moeder. Mijn dochter is alles voor me, ik moet er niet aan denken dat er iets met haar gebeurt. Er zijn ouders die meemaken dat hun kind het niet gaat redden. En als je dan zoiets moois en positiefs kunt doen voor hun kind. Dan doe je dat."

‘Het gaat er mij niet om hoe hoog ik kom, maar hoeveel mensen ik onderweg heb meegenomen.’

Komen we uit bij de waaromvraag. "Gewoon, omdat het kán!" Ha, je hebt niet veel woorden nodig. "Nee, ik kan niet eens in woorden vatten hoe belangrijk ik het vind dat je met je bedrijf wat voor anderen doet. Zeker nu. Dus als iemand zich afvraagt waarom, dan denk ik echt: ‘onder welke steen heb jij gelegen?'" Het idee dat je dat moet uitleggen. "Inderdaad. We wíllen dit gewoon doen. Met winst kan ik hannah gezond maken en houden. Daarnaast is er genoeg om andere dingen van te doen. Mijn team staat er helemaal achter. Dat heet met gevoel je werk doen. Ik ben ondernemer, geef mensen werk en in ruil daarvoor verwacht ik dat ze meegaan in de hannah-cultuur. Daarin doen we alles samen. Gelukkig is dat ook echt zo. Wanneer ik mijn meiden vraag of ze iets voor Make-A-Wish willen oppakken, dan staan ze in de rij."

Over Wish Makers Make-A-Wish vervult ongeveer veertig spoedwensen per jaar. Wensen die met spoed moeten worden opgepakt. Soms zelfs binnen een week, omdat deze wenskinderen vrijwel altijd zijn uitbehandeld. Zij en hun gezin zitten in een heftige fase. Deze wensen zijn enorm belangrijk, want ze zijn een waardevolle laatste herinnering. Waar het gezin nog lange tijd met een positief gevoel op kan terugblikken. Onze Wish Makers stellen zich garant voor de spoedwensen en zorgen dat ze altijd kunnen doorgaan. Ook in onzekere tijden.

Wil jij in gesprek om ook Wish Maker te worden? Neem dan contact op met Hanneke Verburg via hverburg@makeawishnederland.org