Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

Dansen in het Rijksmuseum

Dansen is Xanne’s hele leven, van klassiek tot modern maar ook jazz en urban. Dat ze moest stoppen vanwege haar ziekte kwam hard aan. Xanne’s vriendinnen zijn erg belangrijk voor haar want zij hebben haar in deze moeilijke tijd veel gesteund. Daarom zou ze graag samen met haar beste vriendin willen dansen op een unieke locatie. Deze wens ging in vervulling. Samen met haar beste vriendin Maud mocht Xanne dansen op een bijzondere locatie. Bekijk hoe Xanne's wens in vervulling ging.

Trouwen

De 5-jarige Liz heeft maar één liefste wens: trouwen met haar broer Cas. Sinds juni vorig jaar wordt Liz intensief behandeld voor leukemie en dat heeft niet alleen haar leven, maar ook dat van haar ouders en broer Cas volledig op zijn kop gezet. Liz is gek op Cas omdat hij haar altijd weet op te vrolijken tijdens de chemo’s. Liz haar liefste wens ging op 26 oktober in vervulling. Voor deze bijzondere wens kregen wij de hulp aangeboden van het Married At First Sight team van ITV Studios Netherlands. Op het sprookjesachtige Slot Zeist werden Liz en Cas omgetoverd tot prins en prinses. Vaste Married At First Sight gezichten Carlo Boszhard en trouwambtenaar Mariëlle waren ook aanwezig om deze dag onvergetelijk te maken voor Liz en haar familie en vrienden. Wat een bijzonder moment! Bedankt iedereen die de wens van Liz mogelijk heeft gemaakt!

Naar Texel en met Bollo knuffelen

Charmeur Morris (6) wist de meiden van groep 8 altijd met zijn blonde krullen om zijn vingers te winden. Door zijn ziekte, leukemie, heeft hij een nare tijd achter de rug met veel behandelingen. De ziekte van Morris heeft veel invloed gehad op het gezin maar ze blijven positief. De liefste wens van Morris gaat over Texel. Aan Texel heeft Morris hele goede herinneringen. Daar hebben ze zeehonden gezien en hij vindt het daar heel mooi. Hij zou het heel gaaf vinden om daar een rondje te vliegen in een echt vliegtuig en nog eens met Bollo te knuffelen. Bollo is de mascotte beer van het vakantiepark. Door de golven van de zee ging Morris samen met zijn hele gezin terug naar zijn favoriete eiland. Alleen van de boottocht werd Morris al helemaal vrolijk. Tijdens het rondje vliegen mag Morris als echte piloot zelfs voorin het vliegtuig zitten, hoe gaaf! Het kan niet hard genoeg gaan voor Morris. Aan zijn brede lach is te zien dat Morris het fantastisch vond.

‘Hoe is het om de baas van Nederland te zijn?’

De 9-jarige Stefan weet precies wat hij wil; de ‘baas’ zijn. Om dat te kunnen bereiken wil hij weten hoe de Minister-president dat doet, waar hij werkt en hem vragen hoe het is om de baas te zijn. Door zijn spierziekte heeft Stefan nooit kunnen staan of lopen en zit hij al vanaf jonge leeftijd in een elektrische rolstoel. Zijn liefste wens ging in vervulling en hij mocht minister-president Mark Rutte ontmoeten. Die vragen had hij al voorbereid samen met zijn broer. Vooraf aan zijn ontmoeting met de minister-president heeft hij zijn eigen sieraad ontworpen. Want mensen met macht dragen natuurlijk ook mooie sieraden. Nadat hij Mark Rutte alles van zijn lijstje had gevraagd mocht hij het torentje in om te voelen hoe het is om Minister-president te zijn van Nederland. En dat voelde goed.

Meer dan voetbal... 💙

Bij de 5-jarige Pim werd twee jaar geleden kanker geconstateerd. Zijn hobby is voetballen en voetbal kijken, Pim is dan ook groot fan van PEC Zwolle en in het bijzonder van Bram van Polen en mascotte Zwolfje. Zijn liefste wens ging in vervulling. Zo kwam Pim in een limousine, begeleid door motoragenten naar het stadion van PEC Zwolle. Daar werd hij ontvangen door technisch manager Mike Willems. Waarna de training bezocht werd en Pim zijn allergrootste wens in vervulling ging: voetballen met Bram Van Polen én Zwolfje, in het stadion. ⚽️

'Mette prinses, Mette prinses'

De 10-jarige Mette is drie jaar lang behandeld tegen leukemie. Door haar beperking was Mette zich minder bewust van de gevolgen van haar ziekte. Het lijkt haar prachtig om in een mooie prinsessenjurk te zingen en te dansen op de muziek.

Mette wordt omgetoverd tot een echte prinses en krijgt prinsessenles van prinses Charlotte op een echt kasteel. Met stralende ogen en een grote smile op haar gezicht liet Mette merken dat ze zo aan het genieten was.

‘Gaan we morgen weer naar de kermis?’ 🎠

De 3-jarige Lisa is dol op alles wat met kermis te maken heeft en vooral de draaimolen. Lisa heeft een hersentumor en is daarvoor behandeld. Aan het begin van haar Wish Journey heeft zij te horen gekregen dat de tumor terug is en haar toekomst onzeker is. Haar liefste wens is om een kermisfeest te geven voor iedereen die haar lief is.

De straat van Lisa werd omgetoverd tot een echte, feestelijke kermis. In haar eigen roze autootje kwam ze aangereden. Dolblij was ze toen ze zag dat iedereen voor haar klaarstond. De kermis werd officieel geopend door Lisa en het feest kon beginnen. De draaimolen was het meest favoriet en iedereen genoot volop van de lekkere suikerspinnen, popcorn en ijsjes. De buren hadden gezorgd voor een spetterende vuurwerkshow om Lisa's kermisfeest knallend af te sluiten. Na afloop zei Lisa: "Gaan we morgen weer naar de kermis?".