Interview Nicole Vos, deelnemer aan de Lot of Happiness loterij.

‘In 1999 hoorden wij dat mijn broertje ongeneeslijk ziek was.’

Sinds 2018 is Make-A-Wish beneficiënt van de goede doelenloterij Lot of Happiness. Lot of Happiness is onderdeel van Fairshare Nederland en support goede doelen die het verschil maken voor kinderen in Nederland en daarbuiten. Elk kwartaal spreken we een deelnemer voor het Wish Magazine. Ditmaal vertelt Nicole waarom zij meespeelt ten behoeve van Make-A-Wish.

Sinds wanneer speel je mee? "We spelen nog geen jaar mee, rond eind 2020 kwam er een jongen van Make-A-Wish bij ons aan de deur. Ik heb hem zijn verhaal niet eens af laten maken, toen ik zag dat hij vanuit Make-A-Wish kwam wilde ik mezelf al direct inschrijven. Ik wist niet eens dat we er ook nog eens geldprijzen mee konden winnen." Was je hiervoor al bekend met Make-A-Wish? "Jammer genoeg wel.' Het werd even stil aan de andere kant van de lijn. In 1999 hoorde wij dat mijn broertje ongeneeslijk ziek was. Dit had een enorme impact op ons gezin en van heel dichtbij heb ik meegemaakt hoe het is om te leven met een broertje die leukemie heeft. Make-A-Wish was er om zijn liefste wens in vervulling te laten gaan."

Wat was de liefste wens van jouw broertje? "Zijn allergrootste wens was om met de hele familie naar Ajax te gaan. Tijdens zijn wensvervulling mochten we in het stadion met z’n allen eten en een wedstrijd van Ajax in een VIP lounge kijken.

'Het werk wat jullie doen, mag gewoon echt niet stoppen.'

Mijn broertje vond het geweldig om alles te zien en was groot Ajax fan. Er was uiteindelijk voor hem een gesigneerd voetbalshirt van die wedstrijd geregeld, maar die kwam net te laat. Helaas is mijn broertje maar 15 jaar geworden." Hoe voelt het om Make-A-Wish te steunen? "Heel goed, door de ziekte van mijn broertje ben ik vaak in het ziekhuis geweest. Daar heb ik veel kinderen gezien, oudere kinderen maar ook veel kleine kinderen. Wat ik nu besef is dat ieder kind het verdient dat zijn of haar allergrootste wens uitkomt. Zowel bij mijn broertje als binnen ons gezin zag ik wat voor impact zijn wensvervulling heeft gehad. Het werk wat jullie doen, mag gewoon echt niet stoppen want al die ernstig zieke kinderen verdienen het zo erg om weer positieve energie en kracht te krijgen door hun wensvervulling."

En je hebt een prijs gewonnen! Wat ben je van plan om daarmee te gaan doen? "Dat klopt, twee prijzen zelfs! We hebben € 2.500 en € 250,- gewonnen en dat in nog minder dan één jaar! De prijzen komen natuurlijk nu goed van pas aangezien Sinterklaas ook in het land is en verder willen we het geld in ons huis steken."

Ga je door of stop je nu je een prijs hebt gewonnen? "Ik ga zeker niet stoppen want ik ben heel blij dat jullie dit werk doen." Laatste vraag, heb je zelf nog wensen? "Dat is een goede vraag, wij hebben een samengesteld gezin met vier kinderen en wat voor mij het allerbelangrijkste is dat wij als gezin gezond en gelukkig blijven."

Wil je ook meespelen met de Lot of Happiness loterij?

Als deelnemer aan de Lot of Happiness loterij support je direct en exclusief Make-a-Wish. Je helpt daarmee vanaf de eerste dag al hét verschil te maken voor kinderen met een ernstige ziekte in Nederland. Terwijl je Make-a-Wish support met 50% van je inleg, maak je kans op het winnen van bijzondere cadeaus, onvergetelijke belevenissen en zelfs fantastische geldprijzen