'Als wij acht dagen op vakantie gingen naar Mallorca stond de hele straat ons uit te zwaaien. Het was een tijd van vrijheid en verwondering'

Dave van der Starre, Mid Market leader Benelux bij Lenovo

‘Werken voor je geld, niet lullen maar poetsen, niets is gratis. Ik groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersbuurt in Woerden. Als we acht dagen op vakantie gingen naar Mallorca stond de hele straat ons uit te zwaaien. Het was een tijd van vrijheid en verwondering. In de jaren tachtig verhuisden we naar een nieuwbouwwijk, hip and happening. We speelden op straat, voetbal, schaatsen, ravotten. Mijn kindertijd was zorgeloos en lang trok dat zorgeloze zich door.

Onze Thijs was zeven toen hij ziek werd. Tumor in zijn hoofd, vlakbij zijn hypofyse. Onze wereld dreigde in te storten, maar gelukkig, hij kon geopereerd worden en dat ging goed. Tot hij vorig jaar weer onder het mes moest, de tumor was terug gegroeid. Sindsdien spuit en slikt hij dagelijks hormonen en krijgt hij regelmatig een MRI maar verder is hij inmiddels een ‘normale’ twaalfjarige puber.

Thijs werd een wenskind bij Make-A-Wish en in november 2019 waren we bij de Kids’ Night. Presentator Ruben Nicolai vroeg hem plots op het podium, Thijs vond het te gek en voordat ie het wist werd ie een beetje beroemd, hij kwam in een filmpje van RUMAG. en op RTL Boulevard. Dat ‘sterrengevoel’ was zo’n fijne afleiding voor Thijs, dat deed hem zo goed.

De veerkracht van een kind is sowieso bewonderenswaardig, hij heeft mij bijna nog meer gesteund dan ik hem. Ik zat zo met die machteloosheid. Thijs had me nog nooit met tranen in mijn ogen gezien, maar toen wel.

Die kleine gasten zijn zo slim. Al op zijn zevende vroeg hij dingen aan de arts, dat ik dacht: wat kan jij al aan joh, en: wat weet jij al veel. De meeste indruk maakte de gang van het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis naar het UMC vlak voor zijn operatie. Die gang gaat ondergronds. De tocht daardoorheen vergeet ik nooit. Op de operatiekamer lagen 31 volwassen en één Thijssie met al die ballonnen aan zijn bed. “Ik ben zo bang, papa.” Ik keek de chirurgen aan en zij stelden me gerust. Fantastische mensen.

Ik werkte toen bij Norton LifeLock, we zijn Wish Partner geworden van Make-A-Wish. En ook nu ik werk voor Lenovo, steun ik nog altijd van harte. Ik heb gemerkt wat voor een impact al die fijne afleiding had op Thijs. Het voelt hartstikke goed om wat terug te doen. Inmiddels weet ik dat een zorgeloze jeugd maar om één ding draait: gezond zijn.’