De gaming community zet zich als één team in voor Make-A-Wish

Net als vorig jaar organiseerde Redux Gaming een charity stream van 72 uur lang (!) om geld op te halen voor een goed doel. Tijdens het Paasweekend werd vanuit Twitch kanaal ReduxGamingTV afwisselend gestreamd door meer dan 20 Nederlandse streamers. Allemaal met één gezamenlijk doel: geld ophalen voor Make-A-Wish. Hoe?

Tijdens de charity stream werden door de streamers verschillende initiatieven georganiseerd om geld op te halen. Iedere streamer kreeg 3 uur stream tijd waarin voornamelijk games gespeeld werden en met de chat werd gepraat. Maar dat niet alleen, ook werden er challenges bedacht. Uiteraard stond hier wel een donatie doel tegenover. Zo knipte Eenhoorntamara Pokemon pakjes door voor €300,- en at Khenzi kipnuggets met hete saus voor €10. Beiden waren een succes voor de stream!

Met een piek van 917 kijkers - en een gemiddelde van 336 kijkers - zamelden we geld in voor een aantal specifieke kinderwensen. Er werd dus voor iedere wens apart geld ingezameld met doorlopend een voortgangsbalk in beeld (zie illustratie). Op deze balk zag je precies het opgehaalde bedrag van de huidige kinderwens én hoeveel we nog moesten inzamelen om deze wens te voltooien.

De stream ging van start met de wens van Mees (4) die dolgraag een huis van chocolade zou willen maken. Niet lang na het startschot werd deze wens al vervuld. Hierna was de wens van Kai (5) aan de beurt, hij wil graag een piraat zijn en ook dat gaat nu realiteit worden. De derde wens was speciaal, omdat deze live op stream werd vervuld. Jayden (14) wilde dolgraag Fortnite spelen samen met Paraduze. Zo gezegd, zo gedaan! En tot slot werd de vierde wens vervuld voor Jeffrey (16) die graag zijn eigen game zou willen ontwikkelen. Ook dat wordt nu realiteit!

Eindresultaat

De gaming community is vaak zeer competitief. Het draait maar om één doel: winnen. Maar aan de andere kant betekent dat tegelijkertijd ook verliezen. En dat is niet altijd even leuk. Redux Gaming laat met de charity stream zien dat de gaming community ook als één team overweg kan. Heel even geen competitie. Maar juist 72 uur lang hartverwarmende berichten, lekker geinen en gulle donaties. De gaming community liet zich van zijn beste kant zien. Daar zijn we trots op. Net zoals we trots zijn op het opgehaalde eindbedrag: €8517,02! Dat betekent dat er - samen met de wens van Jayden - bijna 5 kinderwensen vervuld gaan worden!

'Iedere cent aan het vervullen van kinderwensen van ernstig zieke kinderen is zijn investering waard'

Waarom Make-A-Wish?

Wij hebben voor Make-A-Wish gekozen omdat dit simpelweg een super mooi initiatief is. Iedere cent aan het vervullen van kinderwensen van ernstig zieke kinderen is zijn investering waard. Daarbij is onze marketing ook voornamelijk gericht op het bereiken van jongeren. Door de inzet van sociale media kom je toch al gauw uit bij een relatief jonge groep mensen. Wij zagen hierbij een goede match met het vervullen van kinderwensen. De wens van Jayden (14) is hier een goed voorbeeld van.