Wish Journey

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. 

Onzichtbaar

Fiene (14) heeft een ernstige nierziekte. Haar liefste wens was het maken van een documentaire over haar ziekte. Die wens ging in vervulling. Haar documentaire 'Onzichtbaar' ging in première op de Make-A-Wish Kids' Night 22. Wat ze met haar documentaire wil bereiken? 'Dat mensen zien dat je ook ziek kan zijn zonder dat je het merkt of ziet aan de buitenkant.'

'Laura geniet er nu nóg van'

Laura (13) heeft een hersentumor en heeft veel in het ziekenhuis gelegen. Gedurende deze tijd, maar ook thuis, luisterde zij altijd naar de muziek van rapper Snelle. Ze kan alle liedjes meezingen en wilde hem heel graag ontmoeten. Die wens ging in vervulling. 'Het was een super geweldige dag om nooit te vergeten.', zei Laura. 'We hebben meer dan genoten, zó super. Laura geniet er nu nog van de: haar mooie kleren die ze droeg, de poster die is gemaakt, het super leuke kussentje met daarop de foto van haar en Snelle dat onlangs nog is bezorgd werd. Het was voor ons en zeker voor Laura een onwijs mooie dag. Een dag om nooit te vergeten!', schreef Laura's moeder.

FAN of the match bij PSV

De zestienjarige Rowin is een echte voetbalfan. Door zijn ernstige hartafwijking mag en kan hij zelf geen contactsporten beoefenen, maar hij is gelukkig ook dol op voetbal kijken en FIFA spelen. Rowins club is PSV en zijn allerliefste wens was de spelers van PSV ontmoeten. Voor zijn wensvervulling werd Rowin ondergedompeld in de wereld van het voetbal. Het begon met een overnachting bij HUP: hét sporthotel van Nederland met kamers in voetbalstijl. Rowin heeft geluncht in het sportcafé en heeft een kijkje genomen in het voetbalmuseum. De volgende dag kwam de limousine bij HUP aanrijden en bracht het gezin naar het PSV stadion. Hier mocht Rowin in de skybox genieten van de wedstrijd PSV - Fortuna Sittard. Na de wedstrijd volgde het hoogtepunt: een kijkje nemen in het spelershome en de PSV spelers ontmoeten.

RUMAG. x Make-A-Wish: de wens van Eliska

Sinds december is JAMC, het mediahuis waar onder andere RUMAG. onderdeel van is, de partner van Make-A-Wish Nederland en daar zijn wij heel trots op. RUMAG's. boegbeelden René Watzema en Marijn Kuipers zijn onze gloednieuwe ambassadeurs. Zij zullen jullie dit jaar meenemen tijdens de wensvervullingen van Make-A-Wish.

Dit keer ging Marijn Kuipers op pad met Eliska. Eliska heeft al sinds haar vierde een stofwisselingsziekte, maar daar merkte je tijdens het vervullen van haar wens niets van. Benieuwd naar de wensvervulling van Eliska? Bekijk dan de video.⁣

Idool ontmoeten

Mohamed (10) is helemaal gek van voetballen. Het liefst doet hij dat met vrienden op pleintjes bij school of vlakbij zijn huis. Maar Mohamed heeft botkanker, waardoor hij een grotere kans op breuken heeft. Daarom moet hij voorzichtig zijn, maar gelukkig kan hij enorm genieten van Ajax en de beroemde voetbalartiest Soufiane ‘Tiki Taka’ Touzani. Dolgraag zou hij net zo goed worden als hem! De liefste wens van Mohamed? Deze inspirerende held ontmoeten. En dat is gelukt!

'Ik wil graag zieke mensen weer beter maken'

Toen de zevenjarige Marit haar liefste wens verklapte, glunderde ze van oor tot oor. Wat zou ze graag meelopen met Sophie. Zij is medisch pedagogisch zorgverlener in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waar Marit voor de behandeling van haar nier-tumor al zo vaak is geweest. Marit wilde altijd al dokter worden, maar die wens is door alle bezoekjes aan het Máxima nog groter worden. ‘Ik wil graag zieke mensen weer beter maken!’

En daar kwam op een mooie dag een prachtige roze limousine aan om de kleine dokter in de dop op te halen. Sophie stond haar al op te wachten bij het Centrum om Marit een heus ‘Máxima-uniform’ aan te trekken, waarna haar carrière in de zorg van start kon gaan. De stralende lach bleef die dag op het gezicht van Marit. Ze genoot. Volop.

RUMAG. x Make-A-Wish: de wens van Linsie

Deze keer ontmoet het gezicht van RUMAG., René Watzema de 18-jarige Linsie. Zij zit middenin haar behandelingen voor leukemie en zal pas eind 2022 klaar zijn met haar behandelingen. Ondanks haar diagnose is Linsie ontzettend positief en heeft ze heel veel zin in haar wensvervulling. Benieuwd hoe René helpt om Linsies wens in vervulling te laten gaan? Bekijk dan de video.

'Ik vond het te gek!'

Wesley heeft vanaf zijn veertiende een ernstige neurologische aandoening. Hij is beperkt in zijn bewegen, kan lastig dingen zelf doen. Politiek is zijn ultieme afleiding; hij volgt het op de voet wat zich allemaal in Den Haag afspeelt. Dan kijkt ie gebiologeerd naar de debatten in de Tweede Kamer, die op de televisie worden uitgezonden. Vooral de vergaderingen over zorg, defensie en immigratie vindt Wesley enorm interessant. Daarom wilde hij graag kamerlid @geertwilders ontmoeten. Zijn liefste wens kwam uit. Wesley mocht Geert Wilders interviewen en kreeg van hem een rondleiding door de @tweede_kamer. Hoe Wesley dat vond? ‘Ik vond het te gek!'

Wenskinderen zitten ook bij jou in de buurt

Achter alle sterren op Wish Maps schuilt het persoonlijke verhaal van een wenskind, verteld door het kind zelf. Zoek op je woonplaats of postcode en zie welke kinderen weer kracht en hoop krijgen bij jou om de hoek. Kijk eens wat een impact, in het hele land.