'We leerden dat het leven niet om ik-ik-ik ging, dat er ook mensen waren die onze hulp konden gebruiken. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden'

Piet Decuypere, CEO Danerolles

‘In de jaren zeventig groeiden we op in Schilde, nabij Antwerpen en de bossen. Mijn ouders kregen vier kinderen, vlak achter elkaar. Alles beschermd, ver van de rauwe wereld. Mijn vader was een hardwerkende zakenman, mijn moeder was altijd bij ons. We leerden dat het leven niet om ik-ik-ik ging, dat er ook mensen waren die onze hulp konden gebruiken. ‘Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden.’ En met alle middelen die wij hadden, zijn we heel bescheiden opgevoed. We kregen het besef mee dat er geen garantie was dat alles er morgen ook nog was.

Dit stimuleerde me een samenwerking met Make-A-Wish aan te gaan. Als er iets blijkt bij de wenskinderen is het dat door een diagnose de wereld er totaal anders uit kan komen te zien. Die wereld staat vaak stil. De gezinnen worden overgeleverd aan de wetten van de natuur en de liefde van de mensen rondom. Danerolles en Make-A-Wish hebben een natuurlijk huwelijk. Wij staan voor alle gezinnen, het samenzijn, dat momentje. Make-A-Wish creëert een Wish Journey met verheugen en (na-)genieten waarbij een ziek kind even uit de ellende kan komen.

Een croissantje staat symbool voor: even uit de haast van alledag, even genieten, je maakt het voor elkaar, eet het met elkaar, neemt samen de tijd. Het voelt voor mij als heel natuurlijk samen op te trekken om anderen te helpen. Mijn moeder was altijd al bezig met ouderen, zieken en minder bedeelden. Zij leefde ons fantastisch voor.

Onze moeder en onze zus werden later beiden geconfronteerd met kanker. Mijn zus is er gelukkig nog, maar de angsten en zorgen die er bij komen herken ik zeer en dat is óók waarom ik zo’n warm hart heb voor Make-A-Wish. Het is het rauwe besef dat het fout kan gaan in combinatie met de lust er echt wat van te maken. De dood duw je het liefst zo ver mogelijk vooruit en ondertussen ga je voor de schoonheid van het leven. Precies dat is wat Make-A-Wish zo geweldig begrijpt. Het maakt mij nederig en dat geeft me veel, laat mij als persoon groeien. We zijn niet op de wereld om van negen tot vijf te werken en eenmaal in de maand een zakje met geld te krijgen. Het gaat om meer krachten in het leven. Veel meer.’