'Mijn zus kreeg een tweede kans en dat is wat ik al die zieke wenskinderen van Make-A-Wish ook zo gun'

Elise Diks - Van der Straaten, freelance conceptontwikkelaar

‘Het leven is niet maakbaar. Hoe ouder ik word des te beter ik dat zie. Het is maar net waar je wiegje heeft gestaan en hoe je gezondheid verloopt. Niet iedereen heeft geluk. Ik ben opgegroeid in een echt ondernemersgezin. Hard werken, zeker ook ruimte voor genieten. Ook bij ondernemen speelt de factor geluk een grote rol. Mijn jeugd bestond uit heel veel buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Die jeugd verliep zorgeloos in het land van Bartje: eindeloos hutten bouwen in de Drentse bossen, schaatsen in de winter, elke dag sporten. Het dorpsschooltje, zo beschermd. De vrijheid te kunnen gaan en staan waar je wilt. Een kindertijd zonder barrières. Maar mijn vier jaar jongere zus werd op een gegeven moment ziek. Ze kreeg een zeldzame leveraandoening die na jaren ziek zijn resulteerde in een orgaantransplantatie. De jarenlange fases van een onschuldige ziekte tot die ingreep, waardoor mijn zusje een tweede kans kreeg, had enorme impact op ons als gezin.

De zorg, de twijfel, de angst en de enorme trots op haar, een achtbaan. Mijn zus kreeg een tweede kans en dat is wat ik al die zieke wenskinderen van Make-A-Wish ook zo gun. En waarbij ik help waar ik kan om hen even wat fijne afleiding te geven. Ik houd van het bedenken en organiseren van nieuwe manieren van fundraising. Als ik al doende een beetje kan helpen, een bijdrage kan leveren, is dat dankbaar. Een kind hoort zich niet druk te hoeven maken over de gezondheid, het hoort zorgeloos te zijn, zonder beperkingen in de ontplooiing.

Make-A-Wish is bij zieke kinderen veel meer dan een dagje uit, het is echt die hele Wish Journey die het verschil kan maken. En bij die Wish Journey is het vaak een kwestie van dingen in gang zetten en de juiste mensen in beweging krijgen. Heel fijn dat ik dat af en toe kan doen.’